Foto: AFP/Scanpix/LETA

Jaunu sankciju noteikšana Ziemeļkorejas amatpersonām var "uz mūžīgiem laikiem nobloķēt ceļu uz Korejas pussalas denuklearizāciju", svētdien vakarā brīdināja Phenjana.

Vašingtonai no ASV un Ziemeļkorejas attiecību pagātnes pieredzes vajadzētu mācīties, ka "pret to vērstās sankcijas un spiediens nedarbojas", teikts Phenjanas oficiālās ziņu aģentūras KCNA paziņojumā.

Cenšoties pastiprināt spiedienu pret Ziemeļkoreju, lai panāktu progresu šobrīd iestigušajās denuklearizācijas sarunās, ASV turpina īstenot sankciju politiku.

Pagājušajā nedēļā Vašingtona sankciju sarakstā iekļāva vēl trīs Ziemeļkorejas amatpersonas, arī valsts drošības ministru Čonu Kjonteku un propagandas šefu Paku Kvanho.

Dienvidkorejā februārī notikušās ziemas olimpiskās spēles iezīmēja zināma atkušņa sākumu izolācijā dzīvojušās Ziemeļkorejas attiecībās ar ārpasauli, arī kaimiņvalsti Dienvidkoreju un ASV.

ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns samitā Singapūrā 12.jūnijā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!