Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pāris nedēļu vecs mazulis Kongo Demokrātiskajā Republikā (Kongo DR) pārdzīvojis Ebolas vīrusu, ar kuru saslimis jau sestajā savas dzīves dienā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Ārsti uzskata, ka noticis brīnums.

Mazulītes Benediktas mamma arī bija inficējusies ar vīrusu, viņa nomira dzemdībās. Benediktai pirmie simptomi sāka parādīties pāris dienas pēc nākšanas pasaulē.

Benediktas ārstēšana un uzturēšana pie dzīvības ilga aptuveni piecas nedēļas, šobrīd meitene ir pilnībā izārstēta.

"Meitenes tēvs, Tomass, viņš bija ļoti emocionāls. Benedikta ir viņa pirmais bērns," BBC atklāja Kongo Demokrātiskās Republikas veselības ministrijas pārstāve.

Ebola ir nāvējošs vīruss, kas izraisa vairākus simptomus, tostarp vemšanu, iekšēju un ārēju asiņošanu.

Jau ziņojām, ka Ebolas vīrusa epidēmija, kas pašlaik plosās Kongo Demokrātiskajā Republikā (KDR), tagad ir kļuvusi par otru lielāko šīs slimības vēsturē, ceturtdien paziņoja ANOPasaules veselības organizācija (WHO).

Lielākā Ebolas vīrusa epidēmija no 2014. līdz 2016. gadam bija prasījusi vairāk nekā 11 000 cilvēku dzīvību Rietumāfrikā.

Kopš šī gada 1. augusta, kad KDR austrumos tika izsludināta Ebolas vīrusa epidēmija, ir reģistrēti 379 apstiprinātas inficēšanās un 47 iespējamas inficēšanās gadījumi. No visiem nāves gadījumiem 198 gadījumos ir apstiprināta inficēšanās ar Ebolas vīrusu, bet vēl 47 gadījumos inficēšanās ar to pagaidām tiek uzskatīta par iespējamu, paziņoja Veselības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!