Foto: Kadrs no video

Krievijas TV kanāls "Rossija 24" sižetā par Jaroslavļā notikušo tehnoloģiju forumu "Projektorija" robota kostīmā pārģērbtu cilvēku pieteikusi kā "pašu modernāko" robotu Borisu.

Foruma atklāšanas dienā uz skatuves uzstājās "robots Boriss", kurš auditorijai stāstīja par savām prasmēm un demonstrēja dejošanas prasmes. TV sižetā par pasākumu tika stāstīts, ka foruma apmeklētāji var paskatīties uz "pašiem modernākajiem robotiem" un pēc tam parādīta Borisa uzstāšanās.

Pašā forumā gan neviens nebija apgalvojis, ka uz skatuves kāpj īsts robots. Vēlāk "Rossija 24" sižetu no "Youtube" izdzēsa un aizvietoja ar jaunu versiju, kas saucās "Pats modernākais robots Boriss ar krievu cilvēku iekšā", ziņo "Lenta.ru".

Taču sižets jau bija pamanīts un kļuvis par izsmiekla un atmaskošanas objektu internetā un pasaules medijos. Komentētāji norādīja uz dažādām aizdomīgām niansēm, piemēram, ka robota ārienē nav redzamas nekādas kameras un sensori, vien parastas diožu lampiņas.

Laikraksts "Independent" norāda, ka robots ar šādām kustību spējām būtu pats modernākais robots pasaulē, taču tā cilvēkveidīgās kustības izskaidrojamas ar to, ka iekšā patiešām ir cilvēks.

Tīmeklī arī atrodama fotogrāfija, kur redzams cilvēks, velkam Borisa kostīmu. Tāpat internetā atrodams jau septembrī publicēts rullītis, kurā tiek reklamēta robotu izstāde Simferopolē, un kadros Borisa kostīmā tērpts cilvēks komunicē ar tirdzniecības centra apmeklētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!