Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Francijas policija ir nošāvusi Strasbūras Ziemassvētku tirdziņa uzbrucēju, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Apšaudes vaininieks, kurš identificēts kā Šerifs Šekats, tika meklēts kopš otrdienas vakara.

Meklēšanas darbos iesaistījušies ap 700 likumsargu.

Aizdomās turamais nošauts, jo atklājis uguni uz policistiem. Vīrietis atrasts Strasbūras Neidorfas rajonā, kur agrāk šodien notika izmeklēšanas operācija.

Jau ziņojām, ka otrdienas, 11. decembra, vakarā Francijas pilsētas Strasbūras centrā notikusi apšaude. Tajā tika ievainoti vismaz 11 cilvēki, bet trīs gāja bojā, iepriekš vēstīja britu raidsabiedrība BBC.

Apšaude, kā skaidroja BBC, notika netālu no Ziemassvētku tirdziņa Strasbūrā. Aizdomās turētais bija apbruņojies ar automātisko šauteni un atklājis uguni pūlī.

BBC vēstīja, ka jau otrdienas vakarā šāvējs ticis identificēts kā Šerifs Šekats, kurš dzimis Strasbūrā. 29 gadus vecais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā, tiesa gan, par darbībām, kas nav saistītas ar terorismu. Policija bija plānojusi vīrieti aizturēt otrdienas rītā, taču brīdī, kad likumsargi bija ieradušies viņa dzīvesvietā, vīrietis nav bijis mājās. Medijos gan netiek precizēts saistībā ar kādu noziegumu bija plānota aizturēšana.

Apšaudes vaininiekam no notikuma vietas otrdien izdevās aizbēgt, tomēr viņa meklēšanas darbi turpinājās līdz pat ceturtdienai.

Agrāk ceturtdien ziņojām, ka Francijas policija noslēgusi rajonu Strasbūras dienvidos, kur pēdējo reizi tika redzēts pie Ziemassvētku tirdziņa apšaudi sarīkojušais aizdomās turamais.

Pēc dažām stundām operācija beigusies.

Medijiem gan netika apstiprināts, vai operācija bija saistīta ar otrdienas vakarā notikušo apšaudi. Vienam no upuriem iestājusies smadzeņu nāve.

Kā pavēstīja anonīma policijas amatpersona, drošības spēki, ieskaitot specvienību "Raid", veikuši operāciju, balstoties uz pieņēmumu, ka aizdomās turamais varētu slēpties vienā no rajona mājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!