Foto: AP/Scanpix/LETA

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis trešdien izturējis parlamenta uzticības balsojumu valdībai, ziņo Polijas Radio.

Moraveckis, kura pārstāvētajai konservatīvo partijai "Likums un taisnīgums" (PiS) un tās sabiedrotajiem ir pārliecinošs vairākums Polijas parlamentā, pieprasīja balsojumu, lai apstiprinātu atbalstu valdībai reformu īstenošanā.

Uzticību valdībai izteica 231 deputāts, 181 deputāts balsoja pret, bet divi atturējās.

Uzticības balsojums noticis pirms Eiropas Savienības (ES) līderu samita un pirms piektdien plānotajām diskusijām par Polijas opozīcijas ierosinājumu sarīkot konstruktīvu neuzticības balsojumu Moravecka valdībai.

Pirms uzticības balsojuma trešdien Moraveckis parlamentam sacīja, ka valdība ir efektīva, uzticama, proeiropeiska un apņēmības pilna panākt iekļaujošu izaugsmi.

Premjers piebilda, ka Polijā vērojama ātra ekonomikas izaugsme, kas 2018.gada trešajā ceturksnī saskaņā ar sezonāli izlīdzinātiem datiem sasniegusi 5,1%.

Saskaņā ar Polijas likumiem, lai izturētu uzticības balsojumu, parlamenta apakšpalātā, par uzticību valdībai jānobalso vienkāršam vairākumam, esot klāt vismaz pusei deputātu.

Ja valdība nebūtu izturējusi uzticības balsojumu, Moraveckim būtu jāatkāpjas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!