Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sīrijas austrumos teroristu grupējuma "Daesh" bijušā bastiona Abū Kemālas apkaimē atrasti septiņi masu kapi ar vairāku simtu pagaidām neidentificētu cilvēku mirstīgajām atliekām, vēsta Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA.

Šobrīd atraktas vairāk nekā 100 cilvēku mirstīgās atliekas, un šie cilvēki, kā noprotams, "pirms nogalināšanas spīdzināti un cietuši cietsirdīgas izturēšanās rezultātā", norāda SANA, apsūdzot "Daesh" upuru slepkavībās. Turpinās darbs pie pārējo pīšļu atrakšanas.

SANA arī izplatījusi video, kurā redzams, kā aizsargdrēbēs tērpušies tiesu medicīnas eksperti atrok mirstīgās atlikas, kā arī cilvēku pīšļi, kas uz zemes novietoti rindā un apsegti ar baltu audumu.

"Pēc mirstīgo atlieku izpētes konstatēts, ka vairums cilvēku nogalināt, saņemot lodi galvā, bet viņu rokas bijušas sasietas," video paskaidroja armijas pārstāvis.

"Daesh", kas ar nedzirdētu cietsirdību pārvaldīja tās kontrolē esošās teritorijas Sīrijā un Irākā, pastrādāja masu slepkavības, daudziem upuriem atņemot dzīvību ar galvas nociršanu. Pēdējo mēnešu laikā Sīrijā un Irākā "Islāma valsts" vēl nesen kontrolētajās teritorijās uzieti vairāki masu kapi.

"Daesh" 2014.gadā plašā apvidū Sīrijā un Irākā pasludināja "kalifātu", tiesa gan, tagad tā teju visas agrākās teritorijas zaudējusi.

Abū Kemāla, kas atrodas Eifratas ielejā netālu no robežas ar Irāku, bija pēdējā lielā pilsēta, kas vēl bija palikusi "Islāma valsts" kontrolē. Sīrijas armija džihādistiem Abū Kemālu atkaroja 2017.gada novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!