Foto: Shutterstock
Vācijā stājies spēkā aizliegums adoptēt dzīvniekus no patversmēm Ziemassvētku periodā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Savā aizbildnībā paņemt dzīvnieku nozīmē to darīt uz visu laiku, nevis tikai Ziemassvētkiem - šāds uzskats dominē Vācijā, kur spēkā stājies pagaidu aizliegums adoptēt dzīvniekus laikā pirms Ziemassvētkiem.

Vairāki desmiti patversmju Vācijā potenciālajiem mājdzīvnieku īpašniekiem jau paziņojuši, ka pirms svētkiem adoptēt kādu no patversmes dzīvniekiem nebūs iespējams. Arī Berlīnes dzīvnieku patversme, kas ir lielākā dzīvnieku patversme Eiropā, ir starp tām.

Ik gadu periodā pēc Ziemassvētkiem patversmēs nonāk ļoti daudzi dzīvnieki, kuri nav bijuši gribēti. "Dzīvnieki arī ir dzīvas būtnes ar savām vajadzībām un emocijām. Tie nav piemēroti būt par pārsteiguma dāvanām," atklāja patversmē Berlīnē.

Aizlieguma aizstāvji skaidro, ka bieži vien cilvēki adoptē dzīvniekus neapdomīgi, pēdējā mirklī pirms Ziemassvētkiem. Vēlāk to nākas nožēlot un dzīvnieks cieš.

"Lēmumu par dzīvnieka adoptēšanu nedrīkst pieņemt strauji, lēmuma pieņemšanā jāiesaistās visai ģimenei," uzskata Berlīnes dzīvnieku aizsardzības asociācijas pārstāve Klaudija Hamerlinga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!