Foto: F64
Itālijā pirmdien divās skolās izsmidzināta piparu gāze un tā rezultātā slimnīcās nokļuvuši 38 skolēni, pavēstīja amatpersonas.

Jau izskanējuši pieņēmumi, ka ideja pirmdienas incidentiem aizgūta no nedēļas nogales traģiskajiem notikumiem, kad pie naktskluba Korinaldo, Ankonas provincē, panikā, ko izraisīja pūlī izsmidzināta piparu gāze, dzīvību zaudēja seši cilvēki.

Pirmdien pēc piparu gāzes izsmidzināšanas skolu telpās Pāvijā un Sončīno, Lombardijā, uz mācību iestādēm tika izsauktas ātrās palīdzības brigādes.

Slimnīcu ārkārtas palīdzības nodaļās no Pāvijas nogādāti 33, bet Sončīno - pieci skolēni, pavēstīja reģiona ārkārtas dienestu pārstāve Kristina Korbeta, norādot, ka negadījumos neviens nav cietis nopietni.

Izskanot ziņām par notikumiem Pāvijā, izglītības ministrs Marko Buseti tos nodēvēja par nepieņemamiem un solīja "nopietnu iejaukšanos".

"Tas, ka pēc traģēdijas Korinaldo kāds var atļauties atdarināt šo rīcību, kas izraisīja nāvi un ciešanas, nav paciešams," sociālajā tīklā "Facebook" uzsvēra ministrs.

Jau ziņots, ka sestdien Korinaldo, izceļoties panikai repa koncerta laikā, drūzmā gāja bojā seši cilvēki, bet vairāki desmiti guva ievainojumus.

Starp upuriem ir pieci pusaudži – trīs meitenes un divi zēni, kas vēl nebija sasnieguši 18 gadu vecumu.

Starp bojāgājušiem ir arī kāda pieaugusi sieviete, kas koncertā bija ieradusies, pavadot savu meitu.

Mediji ziņo, ka 12 ievainoto stāvoklis ir smags.

Uz itāļu repera "Sfera Ebbasta" koncertu bija ieradies aptuveni 1000 cilvēku.

Nelaimes gadījums notika ap pulksten vieniem naktī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!