Foto: AFP/Scanpix/LETA
Armēnijā svētdien notikušajās parlamenta ārkārtas vēlēšanās protestu līdera un premjera pienākumu izpildītāja Nikola Pašinjana alianse "Mans solis" izcīnījusi teju 70% balsu, pēc balsu saskaitīšanas ceturtajā daļā iecirkņu pavēstīja Centrālā vēlēšanu komisija.

Kā liecina rezultāti, kas iegūti pēc balsu saskaitīšanas 512 no 2010 iecirkņiem, par "Manu soli" nobalsojuši 69,08% vēlētāju.

Partija "Plaukstošā Armēnija" izcīnījusi 9,45%, "Izglītotā Armēnija" - 6,14%, bet partija "Dašnakcutjun" - 5,52%. Par Republikāņu partiju - bijušo valdošo partiju - nobalsojuši 3,82% vēlētāju.

43 gadus vecais bijušais žurnālists Pašinjans kļuva par premjerministru maijā, kad pēc nedēļām ilgiem pret valdību vērstiem protestiem amatu zaudēja ilggadējais Armēnijas līderis Seržs Sargsjans.

Taču Pašinjana centienus īstenot reformas bloķēja Sargsjana vadītās līdzšinējās valdošās partijas pretestība, jo tā parlamentā joprojām saglabāja vairākumu.

Pēc ilgstošas politiskās manevrēšanas un jauniem ielu protestiem iepriekšējais parlamenta sasaukums novembrī tika atlaists.

Tiek prognozēts, ka jaunajā parlamenta sasaukumā Pašinjana partijai būs vairākums, kas varētu dot viņam iespēju īstenot reformas un uzsākt solīto "ekonomisko revolūciju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!