Foto: AP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja svētdien publicētā intervijā brīdinājusi, ka valsts nonāks "nezināmos ūdeņos", ja likumdevēji neapstiprinās vienošanos, kuru viņa panākusi ar Briseli.

"Kad es saku - ja šī vienošanās netiks apstiprināta, mēs patiešām būsim nezināmos ūdeņos, es ceru, ka cilvēki saprot - es tiešām ticu un baidos, ka tieši tas var notikt," laikrakstam "The Daily Mail" sacīja premjere.

"Tas nozīmēs draudīgu neskaidrību valstij ar ļoti lielu risku, ka nebūs "Brexit" vai ka Eiropas Savienība (ES) tiks pamesta bez vienošanās."

Iebildumi pret vienošanos izskan arī Mejas Konservatīvo partijas rindās, un šķiet mazticami, ka viņa balsojumā parlamentā otrdien varētu gūt pietiekami daudz balsu vienošanās apstiprināšanai.

Dauningstrīta sestdien noraidīja medijos izskanējušos apgalvojumus, ka Meja varētu atlikt balsojumu, lai izvairītos no sakāves. Mejas preses sekretārs sacīja: "Balsojums otrdien notiks."

27 ES dalībvalstu līderi 25. novembrī samitā Briselē apstiprināja vienošanos par noteikumiem, ar kādiem Lielbritānija nākamā gada 29. martā izstāsies no bloka, kā arī politisko deklarāciju par turpmākajām ES un Apvienotās Karalistes attiecībām.

Vienošanās vēl jāapstiprina gan Lielbritānijas, gan pārējo bloka dalībvalstu parlamentiem.

Plānots, ka Lielbritānijas parlaments par "Brexit" vienošanos balsos 11. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!