Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prokurors piektdien aicināja tiesu Ņujorkā piespriest "būtisku" cietumsodu prezidenta Donalda Trampa bijušajam personīgajam advokātam Maiklam Koenam, noraidot viņa lūgumu pēc viegla soda, kas būtu pamatots ar viņa sadarbošanos ar tiesu iestāžu amatpersonām.

"Koens, advokāts un uzņēmējs, izdarīja četrus skaidrus federālos noziegumus vairāku gadu gaitā. Viņu šādi rīkoties motivēja personīga alkatība, un viņš vairākkārt izmantoja savu varu un ietekmi maldinošiem nolūkiem," iesniegumā tiesai paziņoja Ņujorkas prokurors Roberts Kuzami.

Prokurors ierosināja piespriest Koenam cietumsodu no 51 līdz 63 mēnešiem.

52 gadu vecais Koens bijis Trampa personiskais advokāts ilgāk nekā desmit gadus un ir nozīmīgs liecinieks īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanā par iespējamu saistību starp Krieviju un Trampa vēlēšanu kampaņu un Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā.

Koens augustā atzina savu vainu astoņās apsūdzībās, tostarp par krāpniecību un vēlēšanu kampaņas finansēšanas pārkāpumiem.

Koens 29.novembrī Ņujorkas tiesā atzina savu vainu, ka sniedzis Kongresam nepatiesu informāciju par darbu, ko viņš veicis sakarā ar Trampa nekustamā īpašuma projektu Krievijā. Viņš atzinās, ka 2017.gadā ASV Senāta Izlūkošanas komitejai sniedzis nepatiesus apgalvojumus par plāniem būvēt Trampa torni Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!