Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Hamburgā notiekošajā Vācijas kristīgo demokrātu (CDU) kongresā par partijas jauno ģenerālsekretāru ievēlēts līdzšinējais jaunatnes nodaļas vadītājs Pauls Zemjaks.

Par Zemjaku, kurš CDU jaunatnes nodaļu vadījis kopš 2014.gada, bet pērn tika ievēlēts Bundestāgā, balsoja 62,8% kongresa delegātu.

Kā ziņots, līdzšinējā CDU ģenerālsekretāre Annegrēta Krampa-Karenbauere piektdien tika ievēlēta par jauno partijas līderi, nomainot šajā amatā kancleri Angelu Merkeli.

Krampa-Karenbauere, piedāvājot Zemjaku par savu pēcteci, šo izvēli pamatoja ar to, ka viņš spēšot piesaistīt CDU jaunākās paaudzes pārstāvjus.

Vienlaikus eksperti norāda, ka Zemjaka izvēle ir par Merkeles lojālisti uzskatītās Krampas-Karenbaueres mēģinājums stiprināt partijas vienotību pēc savas ievēlēšanas.

Polijā dzimušais 33 gadus vecais Zemjaks sevi dēvē par patriotu un klasisko konservatīvo vērtību aizstāvi.

Viņš uzsvēris, ka centīsies panākt CDU atjaunotni, partijai atgriežoties pie "skaidra kursa un skaidras valodas".

"Mums jābūt partijai, kas iestājas par likuma varu," norādīja Zemjaks, kurš tiek uzskatīts par galēji konservatīvi noskaņotā veselības ministra Jensa Špāna draugu.

Špāns arī pretendēja uz CDU līdera amatu, taču piektdien bija spiests izstāties no sacensības jau pēc pirmās balsojuma kārtas.

Otrajā balsojuma kārtā Krampa-Karenbauere pārspēja otru partijas labējā spārna pārstāvi Frīdrihu Mercu.

Eksperti norāda, ka Krampas-Karenbaueres ievēlēšana par jauno CDU līderi vairo Merkeles izredzes palikt kanclera amatā līdz pašreizējā pilnvaru termiņa beigām – 2021.gada rudenim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!