Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc tikšanās ar Grieķijas premjerministru Aleksi Cipru piektdien paudis cerību, ka Maskavai izdevies atjaunot tradicionāli labās attiecības ar Atēnām, kuras šogad iedragāja diplomātiskais konflikts Maķedonijas jautājumā.

"Ceru, ka šī lapaspuse patiesi ir aizšķirta," abu līderu kopīgajā preses konferencē žurnālistiem norādīja Putins.

Viņš uzsvēra, cik svarīgi ir abu valstu ekonomiskie sakari, īpaši enerģētikā, uzsverot, ka Krievija nodrošina vairāk nekā pusi Grieķijas dabasgāzes patēriņa.

Abu valstu attiecības tika saspīlētas jūlijā, kad Atēnas nolēma izraidīt divus krievu diplomātus, apsūdzot Maskavu par iejaukšanos Grieķijas attiecībās ar kaimiņos esošo Maķedoniju.

Krievija tika vainota centienos izjaukt Maķedonijas centienus pievienoties NATO, šai nolūkā uzkurinot maķedoniešu nacionālistu pretestību Skopjes un Atēnu nolīgumam par valsts nosaukuma maiņu.

"Vēsturiskās attiecības, kas attīstījušās starp mūsu valstīm, joprojām ir dzīvas," abu tikšanās sākumā Kremlī uzrunājot Putinu, savukārt atzina Ciprs.

Viņš norādīja, ka labas attiecības starp abām valstīm veicina "stabilitāti un nodrošina mieru reģionā un pasaulē kopumā".

"Šī vizīte ir īpaša, jo tās nolūks ir izbeigt nemiera periodu mūsu abpusējās attiecībās," komentējot Cipra vizīti aģentūrai TASS, norādījis Putina padomnieks ārpolitikas jautājumos Jurijs Ušakovs.

Iepriekš Cipru ārpilsētas rezidencē uz privātu sarunu pieņēma arī Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

Saskaņā ar Medvedeva kancelejas izplatīto paziņojumu abi valdību vadītāji cita starpā pārrunājuši abpusējo ekonomisko attiecību attīstīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!