Foto: Imago/Scanpix/LETA

Vācijas Kristīgo demokrātu savienībai (CDU) ir jāpaliek vienotai, neraugoties uz to, kurš no pretendentiem gūs uzvaru gaidāmajās partijas līdera vēlēšanās, ceturtdien sacīja priekšvēlēšanu sacīkšu favorīte Annegrēta Krampa-Karenbauere.

"Vissvarīgākais - un es uzskatu, ka visi trīs kandidāti to zina - ir tas, ka CDU jāpaliek vienotai pēc vēlēšanām," raidorganizācijai ZDF sacīja politiķe.

Visi trīs kandidāti - CDU ģenerālsekretāre Krampa-Karenbauere, uzņēmējs Frīdrihs Mercs un veselības ministrs Jenss Špāns - izvērsuši kampaņas pirms piektdien Hamburgā gaidāmās konferences, kurā tiks izraudzīts jauns līderis, kas stāsies kancleres Angelas Merkeles vietā.

Pēdējā laikā CDU zaudējusi vēlētāju atbalstu, un daļa partijas biedru to saista ar Merkeles pretrunīgi vērtēto lēmumu 2015.gada rudenī atvērt Vācijas robežas nekontrolētai nelegālo imigrantu plūsmai.

Daļa konservatīvo vēlas panākt nepārprotamu novēršanos no Merkeles kursa un atgriešanos pie tradicionālajām CDU vērtībām, lai atgūtu vēlētāju uzticību.

Visi trīs kandidāti tiek uzskatīti par konservatīvāk noskaņotiem nekā Merkele, tomēr Krampa-Karenbauere atzīta par ideoloģiski vistuvāko ilggadējai partijas līderei. Krampa-Karenbauere ir vadībā arī partijas biedru aptaujās, taču tas negarantē viņai uzvaru, jo par konservatīvo līderi balsos tikai CDU kongresa delegāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!