Foto: EPA/Scanpix/LETA

Afganistānas neatkarīgā vēlēšanu sūdzību komisija (IECC) par nederīgām atzinusi visas balsis, kas šajā oktobrī notikušajās parlamenta vēlēšanās, iesniegtas no Kabulas provinces, ziņo "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

IECC pārstāvis atklāja, ka šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz 25 dažādiem iemesliem, tostarp krāpniecību un Afganistānas neatkarīgās vēlēšanu komisijas (IEC) veikto darbību dēļ. Savukārt IEC pārstāvis norādīja, ka komisija gatavo paziņojumu saistībā ar balsu anulēšanu, kuru drīzumā plānots publicēt.

Vēlēšanu dienā notika vairāki uzbrukumi pie Kabulas balsošanas iecirkņiem, kuru rezultātā bojā gāja vismaz 18 cilvēki un vēl 67 tika ievainoti. Tāpat vēlēšanu procesu apgrūtināja arī virkne tehnisku problēmu, piemēram, vēlētāju reģistrācijas sarakstu iztrūkums, vēsta RFE/RL.

No Kabulas provinces ievēlētie deputāti ieņem 33 no 250 vietām Afganistānas parlamenta apakšpalātā. Parlamenta vēlēšanas Afganistānā sākotnēji bija paredzētas 2016. gada oktobrī, tomēr tās pārcēla, vispirms, uz 2018. gada jūliju, bet pēc tam uz oktobri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!