Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Pret "Brexit" noskaņotie Lielbritānijas politiķi no visām lielākajām partijām pirmdien iesnieguši premjerministrei Terēzai Mejai petīciju ar vairāk nekā miljons parakstiem, aicinot sarīkot otru referendumu par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

"Tagad pienācis laiks atstāt izvēli britu tautas ziņā un atļaut tai izlemt," ziņu aģentūrai AFP sacīja Konservatīvo partijas proeiropeiski noskaņotā deputāte, bijusī izglītības ministre Džastina Grīninga.

Meja ir noraidījusi vēl viena "Brexit" referenduma sarīkošanu, aicinot deputātus atbalstīt vienošanos, ko viņa panākusi ar ES līderiem.

Vienošanās Lielbritānijā izpelnījusies asu kritiku, un visas pazīmes liecina, ka deputāti to nākamnedēļ balsojumā noraidīs.

Kampaņa par otro "Brexit" referendumu tikmēr guvusi jaunu impulsu, sevišķi pēc divu ministru atkāpšanās, kuri norādīja, ka vēl viens referendums varētu būt izeja no pašreizējā politiskā strupceļa.

"Politikā un Vestminsterā pašreiz nav noteiktības. Bet es esmu pozitīvāks un pārliecinātāks, nekā jebkad esmu bijis, kopš esmu iesaistījies šajā kampaņā," sacīja opozīcijā esošo leiboristu likumdevējs Čuka Umuna.

Aptuveni 100 aktīvisti, kuri nevēlas Lielbritānijas izstāšanos no ES, pirmdien bija sapulcējušies uz demonstrāciju netālu no Mejas rezidences Dauningstrītā. Savukārt pie parlamenta protestēja "Brexit" atbalstītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!