Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas kuģiem no Azovas jūras reģiona būtu jāaizliedz iebraukt Eiropas un ASV ostās, ierosinājusi Vācijas kancleres Angelas Merkeles Kristīgo demokrātu savienības (CDU) ģenerālsekretāre Annegrēta Krampa-Karenbauere.

Šādu nostāju politiķe, kas ir arī viena no pretendentiem uz CDU priekšsēdētāja amatu un medijos tiek dēvēta arī par "mini Merkeli, izteikusi intervijā telekanālam ARD.

"Es uzskatu, ka mums ir jāizdara secinājumi no gūtās pieredzes, kas liecina par to, ka mūsu rīcības līnija vēl nav sasniegusi nepieciešamo stingrību. Pretējā gadījumā [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins neizšķirtos par šo soli," izsakoties par konfliktu Kerčas šaurumā, sacīja CDU ģenerālsekretāre.

Vienlaikus Eiropas Savienība varētu atgriezties pie diskusijām par gāzesvada "Nord Stream 2" būvēšanas nepieciešamību, norādīja Krampa-Karenbauere.

Ar savām darbībām Melnās jūras reģionā Putins pats piespiedis Briseli atgriezties pie šī jautājuma, norādīja politiķe. Iespējamo soļu vidū ir kvotu noteikšana Krievijas gāzes piegādēm Eiropai, viņa piebilda.

Kā liecina sabiedriskās domas aptaujas, CDU līdera amata pretendentu vidū vislielākais atbalsts ir Krampai-Karenbauerei, kas tiek uzskatīta par tuvu kancleres Angelas Merkeles sabiedroto. Merkele paziņojusi, k atstās CDU priekšsēdētājas amatu un vairs nekandidēs uz kanclera amatu.

CDU ģenerālsekretārei pauduši atbalstu 38% partijas atbalstītāju, konstatēts raidorganizācijas ZDF pētījumā.

Kristīgo demokrātu un kristīgo sociālistu bloka Bundestāga frakcijas bijušo vadītāju Frīdrihu Mercu atbalsta 29%, bet veselības ministru Jensu Špānu - 6%.

Partijas delegāti nākamo līderi izraudzīsies 7.decembrī kongresā Hamburgā.

Krievijas bruņotie spēki 25. novembrī Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!