Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja noraidījusi alternatīvas savam "Brexit" vienošanās plānam un aicinājusi parlamenta deputātus domāt par sekām, kādas varētu radīt šī līguma neatbalstīšana, ziņo raidsabiedrība BBC.

Meja neatbalstīja ideju, ka Lielbritānija ar Eiropas Savienību (ES) varētu panākt līdzīga veida vienošanos, kāda pastāv starp ES un Norvēģiju, sakot, ka tas nozīmētu pārvietošanās brīvības turpinājumu.

Leiboristu partijas pārstāvji izteikušies, ka vēl ir iespējams panākt labāku vienošanos ar Briseli, tomēr Meja norāda, ka viņi nav nākuši klajā ar konkrētiem priekšlikumiem, atzīmē medijs. Draudot neatbalstīt līguma plānu decembrī paredzētajā parlamenta balsojumā, leiboristi pauž atbalstu ES pamešanai bez vienošanās, izteicās Meja.

Pašreizējā situācija liecina, ka parlamenta deputāti, visdrīzāk, neatbalstīs "Brexit" vienošanās plānu. Neraugoties uz to, Terēza Meja nav paudusi gatavību šo plānu pārskatīt. "Koncentrēsimies uz vienošanos, ko esam panākuši ar ES, vienošanos, kas ir labvēlīga Lielbritānijai un labvēlīga tās vēlētājiem," norādīja Meja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!