Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas pilsētas Jekaterinburgas skolā Nr. 115 policija pārbaudes veikšanai par iespējamo "homoseksuālisma propagandu" konfiscējusi 17 bērnu zīmējumus, kas veltīti tolerances tēmai, ziņo ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Skolā konkursa "Tolerantā pasaule" ietvaros tika rīkota zīmējumu izstāde, kurā bija redzami darbi ar viendzimuma pāriem, kā arī attēlota varavīksne, ko mēdz uzskatīt par LGTB kopienas simbolu, ziņoja portāls "Ura.ru".

Konkursā piedalījās 5. līdz 11. klases audzēkņi.

Policijas paziņojumā skaidrots, ka darbinieki par šāda zīmējuma konkursa esamību uzzinājuši no plašsaziņas līdzekļiem 28. novembrī.

"Uz mācību iestādi izbrauca Krievijas Iekšlietu ministrijas pārvaldes Jekaterinburgas policijas iecirkņa Nr. 15 izmeklēšanas operatīvā grupa. Policijas darbinieki izjautāja skolas direktori, kura paskaidroja, ka bērni piedalījās zīmējumu konkursā Starptautiskās tolerances dienas ietvaros," teikts paziņojumā.

17 darbi konfiscēti pārbaudes veikšanai un tālāko procesuālo lēmumu pieņemšanai, liecina policijas paziņojums.

Savukārt pilsētas Izglītības departamentā paziņoja, ka izstādē netradicionālās vērtības propagandējošu attēlu nav bijis, taču ar pedagogiem veikts "skaidrojošais darbs", vēsta "RIA Novosti".

"Zīmējumos attēlotas vispārcilvēciskas vērtības: draudzība, cieņa, savstarpējā sapratne un citu cilvēku vērtību un uzskatu pieņemšana. Dažos darbos attēlota varavīksne – tīrības, bērnības, draudzības simbols, kas iemieso dažādu tautu vienotību," norādīja departamenta vadītāja.

2013. gadā Krievijā tika pieņemts likums par "homoseksuālisma propagandas aizliegumu pusaudžu vidū". Par tā pārkāpšanu draud līdz piecus tūkstošus rubļu liels naudassods.

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) šo likumu atzina par diskriminējošu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!