Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Neskatoties uz Eiropas Savienības (ES) un ASV aicinājumiem atcelt 100% tarifus importiem no Serbijas, Kosova paziņojusi, ka tie paliks spēkā līdz brīdim, kad Serbija atzīs Kosovas suverenitāti un panāks normalizācijas vienošanos ar Prištinu, ziņo "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Kosovas premjers Ramušs Hardinajs ceturtdien izteicās, ka tarifi ieviesti, lai darītu Serbijai zināmu, ka tai jāakceptē Kosovas neatkarības deklarācija, kā arī jāpārstāj bloķēt Kosovas mēģinājumus kļūt par Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO), Interpol un citu starptautisko institūciju dalībvalsti, vēsta RFE/RL.

"Daži cilvēki domā, ka šis lēmums [par tarifu ieviešanu] būs spēkā vien dažas dienas, bet viņiem tā nevajadzētu uzskatīt. Tie var būt spēkā uz ļoti ilgu laiku," norādīja Hardinajs. Viņš arī piebilda, ka Kosova ir gatava uzturēt tarifus līdz brīdim, kad tiek panākta vienošanās par Kosovas atzīšanu, ANO dalībvalsts statusu un citiem jautājumiem.

Kosova ieviesa 100% lielus muitas tarifus Serbijas importiem pēc tam, kad tai neizdevās kļūt par Interpol dalībvalsti. Priština vainoja Belgradu par to, ka tā bloķējusi Kosovas mēģinājumus kļūt par šīs starptautiskās organizācijas dalībvalsti.

ASV aicināja Prištinu atcelt apjomīgos tarifus, sakot, ka tie negatīvi ietekmē centienus uzlabot attiecības starp abām valstīm. Līdzīgu uzskatu pauda arī ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!