Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukraina uz karastāvokļa darbības laiku aizliegusi valstī iebraukt Krievijas pilsoņiem vīriešiem, kuri ir vecuma grupā no 16 līdz 60 gadiem ar nebūtiskiem izņēmumiem, vēsta aģentūra UNIAN.

Izņēmumi attiecas uz tādiem humāniem gadījumiem, kā, piemēram, bēru apmeklēšana.

Valsts Robežsardzes dienesta priekšnieks Petrs Cigikals paziņoja, ka dienests atrodas pirmā līmeņa kaujas gatavībā un robežas tiek apsargātas pastiprinātā režīmā. Pastiprinātās robežsargu vienības pie robežas ar Krieviju un okupēto Krimu.

"Ir ierobežota ārzemnieku iebraukšana – pirmkārt Krievijas Federācijas pilsoņiem. Netiek ielaisti 16 līdz 60 gadus veci vīriešu dzimuma Krievijas Federācijas pilsoņi," viņš norādīja.

Ukrainas pilsoņiem nekādi ierobežojumi nav piemēroti.

Šāds lēmums pieņemts, lai novērstu "privāto armiju" veidošanos Ukrainā, paziņoja prezidents Petro Porošenko. Karš Ukrainas austrumos 2014. gadā sākās ar to, ka apbruņoti separātisti un krievu brīvprātīgie sāka pārņemt valsts iestādes Donbasā.

Vēstīts, ka Ukrainas reģionos, kas robežojas ar Krieviju, jūru, kā arī starptautiski neatzīto Piedņestru, uz 30 dienām ir izsludināts karastāvoklis. Tādā veidā Ukraina reaģē uz konfrontāciju Melnajā jūrā pie Kerčas šauruma, kur 25. novembrī Krievijas drošībnieki sagrāba trīs Ukrainas karaflotes kuģus ar apkalpēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!