Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavības vietā uz Lielā Moskvoreckas tilta parādījusies skulptūra "Kliedziens", kas ir norvēģu gleznotāja Edvarda Munka slavenākās gleznas ar tādu pašu nosaukumu motīva atveids, vēsta "Radio Svoboda".

Mākslas darbu pie tilta margām piestiprinājis pats tās autors – Sanktpēterburgas mākslinieks Konstantīns Benkovičs, paskaidrots viņa "Facebook" lapā.

Autors raksta, ka aptuveni stundu pavadījis pie skulptūras un novērojis tikai pozitīvu garāmgājēju reakciju.

"Man šķiet, ka Munka darbs par sāpēm un sērām šeit ļoti labi iekļaujas," secina Benkovičs.

Politiķis un Kremļa kritiķis Boriss Ņemcovs tika nošauts uz netālu no Kremļa esošā tilta 2015. gada 27. februārī. Kopš tā laika viņa slepkavības vietā atrodas iedzīvotāju stihiski izveidots memoriāls, ko uztur brīvprātīgie un opozīcijas aktīvisti.

2017. gada jūlijā tiesa par vainīgu slepkavības izpildīšanas atzina čečenu Zauru Dadajevu, piespriežot viņam 20 gadu cietumsodu. Cietumsodus saņēma arī četri viņa līdzdalībneki – visi čečeni.

Slepkavības pasūtītāji nav atrasti.

Krievijas opozīcija un Ņemcova sabiedrotie ir kritizējuši slepkavības izmeklēšanu par virspusīgumu, neizpētot čečenu virsnieku un Čečenijas līdera Ramzana Kadirova iespējamo lomu šajā noziegumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!