Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo paziņojis, ka nav pierādījumu, kas liecinātu par to, ka Saūda Arābijas kroņprincis Muhameds bin Salmāns pavēlēja žurnālista Džamala Hašogi noslepkavošanu, ziņo aģentūra "Reuters".

Pompeo un aizsardzības sekretārs Džeimss Matiss slēgtā sēdē uzrunāja ASV Senātu, kurā teica, ka Vašingtonas-Rijādas attiecību pasliktināšanās varētu negatīvi ietekmēt nacionālo drošību.

Tomēr ne visi senatori piekrita Pompeo teiktajam par kroņprinča lomu žurnālista slepkavībā. "Es nedomāju, ka šajā istabā ir kāds, kurš netic, ka viņš [bin Salmāns] ir atbildīgs par to [žurnālista slepkavību]," izteicās Bobs Korkers, Senāta ārlietu komitejas vadītājs.

Tiek ziņots, ka Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) ir secinājusi, ka bin Salmāns, visdrīzāk, ir zinājis par plānu nogalināt Hašogi, vēsta "Al Jazeera". CIP vadītāja Džīna Haspela Senātā notikušajā sēdē nepiedalījās.

Žurnālists Džamals Hašogi 2. oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā. Sākotnēji Saūda Arābijas vadība noliedza, ka Hašogi ir gājis bojā, taču vēlāk atzina, ka žurnālists ir noslepkavots konsulātā Stambulā. Vienlaikus, Rijāda uzstāj, ka kroņprincis bin Salmāns neko nav zinājis par žurnālista nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!