Foto: SIPA/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps paudis "dziļas bažas" par trīs Ukrainas karakuģu sagrābšanu Kerčas šaurumā, trešdien paziņoja Baltais nams.

Trampam trešdien bijusi telefonsaruna ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu, kurā "abi līderi pauda dziļas bažas par incidentu Kerčas šaurumā un Ukrainas kuģu un apkalpes locekļu aizturēšanu", pavēstīja Baltā nama preses pārstāve Sāra Sandersa.

Kā ziņots, Krievijas robežapsardzes kuģis svētdien taranēja Ukrainas Jūras spēku velkoni, kurš līdz ar diviem bruņu kuteriem no Odesas ostas Melnajā jūrā bijis ceļā uz Mariupoles ostu Azovas jūrā cauri Kerčas šaurumam, kas atdala Krieviju no tās anektētās Krimas pussalas.

Kad Ukrainas kuģi pēc incidenta devušies atpakaļ uz Odesu, Krievijas robežsardzes kuģis arī atklājis uguni, ievainojot vairākus Ukrainas jūrniekus, un Krievijas specvienība sagrābusi Ukrainas kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā.

Pavisam uz trim Ukrainas kuģiem - "Jani Kapu", "Berdjanska" un "Ņikopole" - atradās 24 ukraiņu jūrnieki. Krievija visus 24 jūrniekus apcietinājusi uz diviem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!