Foto: AP/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko intervijā televīzijā paziņojis, ka Krievija ir ievērojami palielinājusi savu militāro klātbūtni pie Ukrainas robežas.

Krievijas „tanku skaits bāzēs gar mūsu robežu ir trīskāršojies,” sacīja Porošenko, piebilstot, ka dramatiski pieaudzis arī vienību skaits, kas izvietotas gar Ukrainas robežu visā tās garumā.

Prezidents brīdināja, ka šāda militārās klātbūtnes palielināšanās nozīmē, ka Ukrainai draud pilna apjoma kara izcelšanās ar Krieviju.

Porošenko neminēja konkrētu Krievijas karavīru skaitu, bet norādīja, ka informācija balstīta uz izlūkdienesta ziņojumiem.

Jau ziņots, ka svētdien Ukraina apsūdzēja Krieviju, ka tās robežapsardzes kuģis taranējis Ukrainas Jūras spēku velkoni, kurš līdz ar diviem bruņu kuteriem no Odesas ostas Melnajā jūrā bijis ceļā uz Mariupoles ostu Azovas jūrā cauri Kerčas šaurumam, kas atdala Krieviju no tās anektētās Krimas pussalas. Kad Ukrainas kuģi pēc incidenta devušies atpakaļ uz Odesu, Krievijas robežsardzes kuģis arī atklājis uguni, ievainojot vairākus Ukrainas jūrniekus, un Krievijas specvienība sagrābusi Ukrainas kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā.

Porošenko pirmdien parakstīja rīkojumu par karastāvokļa noteikšanu valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!