Foto: AFP/Scanpix/LETA

No Malaizijas tiks deportēti četri Somijas tūristi, kas aizturēti par kristīgu materiālu izplatīšanu šīs musulmaņu valsts kūrortā, ceturtdien pavēstīja policija.

Aizturētajiem arī būs aizliegts atkal ierasties Malaizijā. Policija saņēmusi sūdzības, ka publiskās vietās dalīti kristīgi materiāli, un 20.novembrī Langkavi salas viesnīcā aizturējusi četrus 27 līdz 69 gadus vecus cilvēkus - divus vīriešus un divas sievietes.

Policija konfiscējusi 47 pildspalvas ar Bībeles citātiem, kā arī arī 336 piezīmju grāmatiņas, kurās arī bijuši lasāmi kristiešu svēto rakstu panti. Aizturētie tiks iekļauti "melnajā sarakstā", bet konfiscētie materiāli - iznīcināti, sacīja Langkavi policijas priekšnieks Mohamads Ikbals Ibrahims.

Ģenerālprokuratūra nosūtīs vēstuli Somijas vēstniecībai, paužot neapmierinātību par tūristu rīcību. Centieni pievērst musulmaņus citai reliģijai Malaizijā, kur teju divas trešdaļas no 31 miljona iedzīvotāja ir islāma sekotāji, ir aizliegti. Tiesa gan, pievērst citu reliģiju sekotājus islāmam nav liegts. Musulmaņi arī nedrīkst pāriet citā reliģijā.

Viens no aizturētajiem ir biedrs somu kristīgās jaunatnes organizācijā "Joosua Missio", kas ir pazīstama ar veselīga dzīvesveida popularizēšanu, vēsta Somijas ziņu aģentūra STT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!