Foto: EPA/Scanpix/LETA

Par spīti Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) centieniem panākt pamieru, atkal uzliesmojušas cīņas starp Jemenas valdības spēkiem un hutu nemierniekiem stratēģiski svarīgajā Hudeidā, raksta "Al Jazeera".

Aculiecinieki vēsta, ka Saūda Arābijas-Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) koalīcija, kas atbalsta Jemenas valdības spēkus, veikusi vismaz 10 gaisa uzbrukumus hutu nemiernieku pozīcijām, vēsta medijs.

Pirmdien Jemenas valdība paziņoja, ka nākammēnes piedalīsies ANO organizētajās miera sarunās, lai apturētu vardarbību. Šis paziņojums nāca klajā dažas stundas pēc tam, kad huti apliecināja gatavību panākt plašāku pamieru, bet darīs to tikai tad, ja arī koalīcija, kas atbalsta Jemenas valdību, vēlas mieru. Saūda Arābijas-AAE koalīcija centusies iegūt kontroli pār Hudeidu jau kopš vasaras.

Pēdējo trīs gadu laikā Jemenas pilsoņu karā bojā gājuši ap 10000 cilvēku. 2015. gadā konfliktā iesaistījās Saūda Arābijas vadīta daudznacionāla koalīcija, kas atbalsta prezidentu Hadi un cīnās pret hutu nemierniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!