Foto: SIPA/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps intervijā raidījumam "Fox News Sunday" izteicies, ka Pakistānā visi zinājuši par teroristu organizācijas "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena slēpšanos, bet nav neko teikuši, lai gan Pakistāna palīdzībā no ASV saņēmusi miljardiem dolāru.

ASV specvienība nogalināja bin Ladenu 2011. gadā Abotābādā, Pakistānā, kur viņš bija slēpies vairākus gadus. Pakistāna noliedza, ka būtu zinājusi par viņa atrašanās vietu.

"Visi Pakistānā zināja", ka bin Ladens tur atrodas, bet neviens neko neteica, lai gan ASV ik gadu sniedza Pakistānai palīdzību 1,3 miljardu ASV dolāru (1,1 miljarda eiro) apmērā, sacīja Tramps.

Prezidents paziņoja, ka ASV ir samazinājušas palīdzību Pakistānai, jo "viņi mūsu labā neko nedara, viņi nedara pilnīgi neko".

Tviterī Tramps šodien norādīja, ka Pakistāna ir "viena no daudzajām valstīm, kas ņem no Savienotajām Valstīm, neko nedodot pretī." Tramps uzsvēra, ka tam pienākušas beigas.

Pakistānas premjerministrs Imrans Hans noraidīja Trampa kritiku. Viņš tviterī norādīja, ka Pakistāna zaudējusi 75 000 cilvēku un 123 miljardus dolāru (107 miljardus eiro) "ASV karā pret terorismu", lai gan 11.septembra teroraktos nav bijis iesaistīts neviens pakistānietis.

Hans norādīja, ka ASV esot palīdzējusi tikai ar nieka 20 miljardiem dolāru (17,5 miljardiem eiro).

Viņš pārmeta ASV, ka tās padarījušas Pakistānu par grēkāzi savām neveiksmēm Afganistānā, kur talibi joprojām nav sakauti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!