Foto: EPA/Scanpix/LETA

Izraēlas izglītības ministrs Naftali Benets, kurš pārstāv nacionālistu partiju "Ebreju māja", atkāpies no prasības ieņemt aizsardzības ministra amatu, tādejādi novēršot krīzi valdībā.

Līdzšinējais Izraēlas aizsardzības ministrs Avigdors Lībermans, neatbalstot pamieru ar Gazas joslas kaujiniekiem, pagājušo trešdien paziņoja par atkāpšanos no amata un aicināja sarīkot pirmstermiņa vēlēšanas.

Līdz ar Lībermana demisiju koalīciju pameta arī viņa kareivīgā partija "Yisrael Beitenu", un Netanjahu valdībai parlamentā palicis tikai vienas balss vairākums.

Benets pēc tam paziņoja, ka "Ebreju mājas" astoņi deputāti pametīs koalīciju, ja viņš neiegūs aizsardzības ministra amatu.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu, kurš kopš 2015. gada ieņem arī ārlietu ministra amatu, svētdien paziņoja, ka pats ieņems aizsardzības ministra posteni.

"Mēs esam kampaņā, kas vēl nav beigusies," pirmdien parlamenta ārlietu un aizsardzības lietu komitejai paziņoja Netanjahu. "Šajā drošībai sensitīvajā laikā būtu bezatbildīgi gāzt valdību."

Benets šodien apliecināja partijas "Ebreju māja" atbalstu Netanjahu lēmumam ieņem aizsardzības ministra amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!