Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Tikai nepilnu mēnesi pēc tam, kad 17. oktobrī Kanādā legalizēta marihuānas tirdzniecība un lietošana, valstī piedzīvots par zālīti dēvētā produkta iztrūkums. Valsts apstiprinātie ražotāji pagaidām nespēj apmierināt milzīgo pieprasījumu, ziņo "Vice".

Legālās marihuānas izplatīšanu un vairumtirdzniecību regulē provinču likumi, kā rezultātā vairākos štatos marihuānu var iegādāties privātos veikalos, bet citos tā nopērkama tikai provinciālās valdības monopola tīklā. Savukārt zālīti ražot ļauts vienīgi federāli licencētiem uzņēmumiem.

Lielā pieprasījuma dēļ daudzu ražotāju piegādes kavējas par nedēļām, bet citi vispār apturējuši piegādes, norāda medijs. Piemēram, Ontario štatā, lai gan legāli marihuāna ir iegādājama, to neviens nepārdošot līdz pat nākamā gada martam, un kavējas arī tiešsaistes pārdošana reģionālās valdības portālā "ocs.ca", kas jau pirmajā diennaktī saņēmis vairāk nekā 100 000 pasūtījumus. Arī Kvebekas monopols "Société Québecoise du Cannabis" savu veikalu darbalaiku preču trūkuma dēļ samazinājis līdz četrām darbadienām, bet tiešsaistē vairumu produkcijas atzīmējis kā nepieejamu.

Ražotāji norāda, ka laiku prasa katras jaunas siltumnīcas licencēšana, lai tajā vispār varētu uzsākt kaņepju audzēšanu, tomēr ilgtermiņā viņi sola apmierināt pieprasījumu.

Tikmēr no jauna uzplaucis nelegālais marihuānas bizness, kurā turpina darboties tie, kuri reiz aizliegtās vielas tirgoja jau iepriekš. Kāds "Vice" uzrunāts dīleris atklājis, ka nelegālie darboņi paredz sava rūpala neizzušanu vēl vairākus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!