Foto: SIPA/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien pauda asu nopēlumu izmeklētājiem, kas izskata apsūdzības par Krievijas aģentu un Trampa komandas cilvēku iespējamo slepeno vienošanos priekšvēlēšanu kampaņas gaitā, izmeklētājus dēvējot par pilnīgi jukušiem un apkaunojumu.

Pat salīdzinot ar agrākajiem pārmetumiem Krievijas iejaukšanās lietas īpašajam prokuroram Robertam Milleram, Trampa ceturtdienas tvīti ir stipri uzbrūkoši.

"Totālas raganu medības, kādas Amerikas vēsturē nav pieredzētas," sašutis ir Tramps.

Jaunākie pārmetumi izskan līdz ar mediju apgalvojumiem, ka Tramps sācis īstenot manevrus, lai panāktu, ka Millers no amata tiek atlaists un izmeklēšana apturēta, pirms izmeklētāji pievērsušies pašam prezidentam, viņa tuvākā loka cilvēkiem, arī ģimenei.

Pagājušajā nedēļā Tramps no amata atbrīvoja ģenerālprokuroru Džefu Sešonsu, viņu aizstājot ar Metjū Vitakeru, kurš iepriekš Milleram veltījis asu kritiku.

Sešonsa nomaiņa izraisījusi demokrātu protestus, bet prezidents ceturtdien pastiprināja pārmetumus Milleram un viņa "demokrātu neliešu bandai".

"Viņi nav konstatējuši nekādu slepenu norunu un palikuši pilnīgi traki. Viņi bļauj un kliedz uz cilvēkiem, izturas šausmīgi pret viņiem, lai iegūtu atbildes, kādas viņi vēlas," tviterī raksta Tramps.

"Viņi ir mūsu valsts apkaunojums, un viņiem nerūp, cik daudzas dzīves viņi iznīcina," uzsver prezidents, piebilstot, ka izmeklētāji, "arī pretrunu stipri māktais Bobs Millers, ir dusmīgi ļaudis".

Millers par iejaukšanos ASV vēlēšanās, lai tādējādi palīdzētu Trampam gūt uzvaru, apsūdzējis vairākus Krievijas indivīdus un struktūras, un šobrīd veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai Trampa komandā kāds ar viņiem sadarbojies. Tramps noliedz, ka būtu bijusi slepena vienošanās, bet izmeklēšanu raksturojis kā tendenciozas raganu medības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!