Foto: DELFI Aculiecinieks

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti otrdien apstiprināja palīdzības 17,7 miljonu eiro apmērā piešķiršanu Latvijai no Eiropas Savienības Solidaritātes fonda 2017. gada vasara un rudenī notikušo plūdu seku likvidēšanai. Lēmums pieņemts ar pārliecinošu 402 eiroparlamentāriešu atbalstu.

Palīdzību vasarā rosināja piešķirt Eiropas Komisija, lai palīdzētu Latvijai segt izdevumus, kuri ietver ūdens, ceļu un dzelzceļa infrastruktūras remontus, kā arī kompensācijas par izpostītajiem sējumiem.

Reģionālās politikas komisāre Korina Krecu jūlijā norādīja, ka fondu līdzekļi paredzēti, lai ilgtermiņā palīdzētu atkopties pēc postošās dabas katastrofas.

Pirms līdzekļu piešķiršanas tai zaļo gaismu bija jādod arī EP un Eiropadomei, un otrdien eiroparlamentārieši deva piekrišanu šādam solidaritātes fonda izmantojumam. "Esmu gandarīta, ka esam sadzirdēti un ka ir izdevies panākt šādu nozīmīgu summu, lai atbalstītu Latvijas zemniekus, kas cietuši ievērojamus zaudējumus pērnā gada plūdos," norāda EP ziņojuma par līdzekļu piešķiršanu autore Inese Vaidere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!