Foto: TASS/Scanpix/LETA

Baltais Nams Krievijas nacionālistam un "Roscosmos" vadītājam Dmitrijam Rogozinam plāno izsniegt pagaidu sankciju atbrīvojumu, lai viņš nākamgad varētu doties uz ASV, raksta "The Washington Post".

Par sankciju atcelšanu Rogozinam paziņoja NASA administrators Džims Braidenstains, kurš savas vizītes laikā Maskavā izteica vēlmi "veidot ciešākas darba saites" ar Rogozinu, vēsta ASV medijs.

Rogozins jau ilgāku laiku ir bijis viens no Krievijas nacionālistiem. 2014. gadā ASV viņam piemēroja sankcijas par saistībām ar Krievijas agresiju Ukrainā. Rogozins īpaši aktīvi darbojies Krievijas ārpolitiskajos procesos. Viņš ir bijis Krievijas delegācijas vadītājs Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā, Kremļa sūtnis sarunās ar Eiropas Savienību par Kaļiņingradu, kā arī četrus gadus bijis Krievijas vēstnieks NATO.

Rogozins aktīvs bijis arī Krievijas iekšpolitiskajos procesos. 2011. gadā, kad valstī norisinājās protesti, Rogozins aicināja "nacionālos patriotus un Krievijas nacionālistus" atstāt protestus un integrēties Putina valdībā. Pats Rogozins toreiz kļuva par premjerministra vietnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!