Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Polijas valsts kontrolētā naftas un gāzes kompānija "PGNiG" parakstījusi jau otro vienošanos par sašķidrinātās dabasgāzes piegādēm no ASV nolūkā mazināt atkarību no Krievijas gāzes koncerna "Gazprom".

Ar "Cheniere Marketing International" parakstītā vienošanās nākamajos 24 gados paredz kopumā saņemt 40,95 miljardus kubikmetru gāzes.

"Šis ir signāls visai Eiropai, ka šis ir veids, kā jūs varat attīstīt savu enerģētikas nākotni, valsts drošību un piegāžu dažādību. Šī Eiropai ir liela diena," Varšavā notikušajā vienošanās parakstīšanas ceremonijā norādīja ASV enerģētikas ministrs Riks Perijs.

Polija, kas šobrīd importē aptuveni divas trešdaļas valstij nepieciešamās gāzes no "Gazprom", arī apsver iespējas gāzi importēt no Norvēģijas un Kataras. Vienošanās stāsies spēkā 2019.gadā - trīs gadus pirms Polijas pašreizējā līguma ar "Gazprom" termiņa beigām.

Kā ziņots, "PGNiG" oktobrī parakstīja līgumu ar diviem ASV kompānijas "Venture Global LNG" meitasuzņēmumiem par sašķidrinātās dabasgāzes piegādēm nākamajos 20 gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!