Foto: AFP/Scanpix

ASV Aizsardzības ministrija ir sagatavojusi kiberuzbrukumu Krievijai, ko gatavojas īstenot gadījumā, ja Maskava iejauksies šodien notiekošajās Savienoto Valstu starpvēlēšanās, secinājusi pētnieciskās žurnālistikas bezpeļņas organizācija "The Center for Public Integrity" (CPI).

CPI ziņojumā teikts, ka ASV armijas hakeriem dota zaļā gaisma piekļūt Krievijas kibersistēmām, ja būs nepieciešams atbildēt uz Maskavas iespējamo jaukšanos ASV vēlēšanās.

Ziņojums publicēts sadarbībā ar tīmekļa medijiem "Daily Beast" un "Yahoo News".

ASV izlūkdienests un Pentagons "klusām piekrituši" kiberuzbrukumam, ko paredzēts sākt gadījumā, ja Krievija mēģinās jaukties Kongresa vidustermiņa vēlēšanās, kas Savienotajās Valstīs notiek šodien, ziņoja CPI, atsaucoties uz esošajām un bijušajām augsta ranga ASV amatpersonām, kuras ir lietas kursā par šo plānu.

CPI norāda, ka šis ir viens no pirmajiem uzbrukuma plāniem, kas izstrādāti kopš ASV prezidents Donalds Tramps augustā vienkāršoja procedūru šādām operācijām.

Ziņojumā atgādināts, ka 2016. gadā Krievijas hakeri mēģināja ielauzties vēlēšanu sistēmās vismaz 21 ASV štatā.

CPI misija ir atklāt varas ļaunprātīgu izmantošanu, korupciju un nodevību, ko pastrādā ietekmīgas valsts un privātās institūcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!