Foto: Publicitātes attēli

Irākas teritorijās, kuras savulaik kontrolēja teroristiskais grupējums "Daesh", atrasti vairāk nekā 200 masu kapi ar tūkstošiem cilvēku mirstīgajām atliekām, atsaucoties uz Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) veikto izmeklēšanu, raksta raidsabiedrība BBC.

Masu kapi atrasti Salahedinas, Anbaras, Ninīves un Kirkūkas provincēs. ANO ziņo, ka tajos varētu būt apglabāti līdz pat 12000 cilvēku. "Daesh" pārņēma daļu Irākas teritoriju 2014. gadā, ieviešot brutālu pārvaldi, kuras laikā nogalināja visus, kas pretojās grupējumam.

Sadarbojoties ASV un Irākas valdības spēkiem, "Daesh" zaudēja savu ietekmi, tomēr džihādisti joprojām kontrolē atsevišķus apgabalus valstī.

Ziņojumā teikts, ka masu kapos atrasti svarīgi pierādījumi, kas ne tikai ļaus identificēt upurus, bet arī celt apsūdzības par kara noziegumiem, noziegumiem pret cilvēci un iespējams arī genocīdu, vēsta medijs.

Izmeklētāji pieļauj, ka masu kapos varētu būt apglabāti no 6000 līdz 12000 cilvēku, viņu vidū arī sievietes, bērni, gados vecāki cilvēki, cilvēki ar kustību traucējumiem, ārvalstu darbinieki un Irākas valdības spēku karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!