Foto: Publicitātes attēli

Indijā trešdien atklāta pasaulē augstākā statuja - veltījums populāram indiešu politiskajam un sociālajam līderim Sardaram Patelam, kurš ir viens no Indijas neatkarības tēviem.

Par "Vienības statuju" saukto objektu atklājis idejas virzītājs Indijas premjerministrs Narendra Modi. Viņš cer, ka tā kļūs par nozīmīgu tūrisma objektu, ziņo raidsabiedrība BBC. Kritiķi gan uzskata, ka piemineklis ir naudas šķērdēšana.

182 metrus augstais tēls, kurš veidots no 1850 tonnām bronzas, atrodas pie Narmadas upes Gudžarātas štatā.

"Pasaulē ļaudis runā par Amerikas Brīvības statuju. Mēs vēlamies divas reizes lielāku statuju Sardaram Patelam," 2013. gadā teica Modi. ASV Brīvības statuja kopā ar pjedestālu sasniedz 93 metru augstumu.

Ambiciozo projektu 2010. gadā izsludināja Modi, kad viņš vēl bija Gudžarātas štata galvenais ministrs. Statuja celta par Gudžarātas štata, federālā budžeta un ziedotāju līdzekļiem. Aptuvenās būvniecības izmaksas ir 360 miljoni eiro.

Projekts ietver arī muzeju, pētniecības un izklaides centru, bet netālu tiek celta trīszvaigžņu viesnīca.

Patels ir zināms kā viens no Indijas nevardarbīgās cīņas par neatkarību no britu pārvaldības līderiem. Pēc neatkarības iegūšanas 1947. gadā Patels kļuva par Indijas pirmā premjerministra vietnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!