Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bijušajai ASV valsts sekretārei Hilarijai Klintonei un eksprezidentam Barakam Obamam nosūtītas aizdomīgas paciņas ar sprāgstierīcēm, atsaucoties uz Slepeno dienestu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Aizdomīgas paciņas dēļ trešdien evakuēta arī raidsabiedrības CNN Ņujorkas redakcija, kas atrodas "Time Warner" biroju ēkā. Sūtījumā bijusi caurule un vadi, tiesībsargājošās institūcijas to uzskata par reālu spridzekli. Tas ticis adresēts Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktoram Džonam Brenanam, kurš telekanālam bieži sniedz komentārus un asi kritizē ASV prezidentu Donaldu Trampu.

CNN prezidents Džefs Zakers pavēstījis, ka kompānija piesardzības dēļ pārbauda tās birojus pasaulē.

Pirmā pārtvertā paciņa nosūtīta Hilarijai Klintonei 23. oktobrī, paziņoja Slepenais dienests.

"Agri šorīt, 2018. gada 24. oktobrī, Slepenais dienests Vašingtonā pārtvēra vēl vienu paciņu, kas nosūtīta uz bijušā prezidenta Baraka Obamas rezidenci," teikts paziņojumā.

"Abas paciņas pārtvertas pirms to nogādāšanas iecerētajā vietā. Aizsargājamie nesaņēma sūtījumus, kā arī nebija riska, ka viņi tās saņems," skaidro dienests.

Tas notiek divas dienas pēc tam, kad spridzeklis tika atrasts filantropa un miljardiera Džordža Sorosa mājas pastkastītē Ņujorkā.

Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) pārbauda, vai visi šie gadījumi ir saistīti. Sorosu par viņa atbalstu liberāliem projektiem bieži kritizē galēji labējās grupas.

Baltais nams nosodījis spridzekļu nosūtīšanu Obamam un Klintonei. "Šie iebiedēšanas akti ir nožēlojami un ikviens atbildīgais atbildēs pēc visas likuma bardzības," paziņoja Baltā nama preses pārstāve Sāra Sandersa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!