Foto: Reuters/Scanpix

Turcijā 2016. gada neveiksmīgā puča organizēšanā apsūdzētā trimdā ASV mītošā turku garīdznieka Fethullas Gilena brālim Kutbetinam Gilenam pirmdien Turcijas tiesa piespriedusi desmit gadus un sešus mēnešus cietumā, vēsta Turcijas mediji.

Kutbetins Gilens bija apsūdzēts par "līdzdalību bruņotā teroristu grupējumā".

Lietu izskatīja Izmiras tiesa. Kutbetins Gilens atrodas cietumā netālajā Denizli reģionā un tiesas sēdē nepiedalījās, vēsta ziņu aģentūra "Anadolu". Sēdē piedalījies viņa advokāts.

2016. gada 15. un 16. jūlijā Turcijā notika militārā apvērsuma mēģinājums, kas gan cieta neveiksmi. Kaut arī puča gaitā dumpinieki Ankarā, Stambulā un citās pilsētās sagrāba vairākus stratēģiski svarīgus objektus, varu valstī izdevās noturēt prezidentam Redžepam Tajipam Erdoanam un valdībai.

Apvērsuma organizēšanā Turcijas varasiestādes apsūdz ASV dzīvojošo Fethullu Gilenu, kurš savu saistību ar puču kategoriski noliedz.

Atbilstoši Turcijas mediju ziņām Fethullam Gilenam ir trīs brāļi, kas vēl ir dzīvo vidū, kā arī divi, kas jau ir aizsaulē. Viņam esot arī divas māsas. Par viņu atrašanās vietu plašākai sabiedrībai nekas nav zināms.

Kutbetins Gilens esot vienīgais no trimdā mītošā garīdznieka brāļiem un māsām, kas ticis aizturēts pēcpuča represijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!