Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Bojāgājušo skaits prāmja katastrofā Tanzānijā pieaudzis līdz 218, svētdien jaunāko informāciju pavēstījušas amatpersonas.

Glābšanas un meklēšanas operācijas gaitā atrastas vēl vairāku bojāgājušo mirstīgās atliekas, sacīja ministrs, norādot, ka nogrimušajā prāmī varētu atrasties vēl citu pasažieru līķi. Divas dienas pēc traģēdijas atrasts arī viens izdzīvojušais, ministrs atzina ziņu aģentūrai DPA. Prāmja inženiera Alfonsa Čarahani stāvoklis tiek vērtēts kā kritisks, viņš piebilda.

Katastrofas dēļ Tanzānijā izsludinātas nacionālās sēras, kas ilgs četras dienas.

Provizoriskie izmeklēšanas rezultāti liecina, ka prāmja katastrofu izraisījis tas, ka kuģis bijis pārpildīts, sacīja Informācijas dienesta priekšnieks Džons Kidžazi. Prāmis "Nyerere" apgāzās ceturtdienas pēcpusdienā Viktorijas ezerā, braucot starp Bugoloras un Ukares salām. Pēc katastrofas tika izglābti 100 cilvēki.

Saskaņā ar sākotnējām aplēsēm uz prāmja bija vairāk nekā 300 cilvēku, kas ir krietni vairāk, nekā pieļauj prāmja ietilpība. Tomēr precīzs pasažieru skaits nav zināms. Maksimālais cilvēku skaits, kas atbilstoši normatīviem drīkstēja atrasties prāmī, ir 101.

Tanzānijas prezidents Džons Magufuli likumsargus skubinājis aizturēt tos, kas ir atbildīgi par šīs traģēdijas izraisīšanos.

Kuģis nogrima tikai dažus metrus no piestātnes pie Ukares salas. Kuģim apgāžoties, daudzi pasažieri palika iesprostoti tā telpās.

Līdzjūtību izteicis arī Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks. "Viņa svētība pāvests Francisks apliecināja izjustu solidaritāti ar tiem, kas sēro par tuvinieku zaudējumu un kas bažījas par joprojām pazudušo dzīvību," teikts Vatikāna paziņojumā.

Viktorijas ezerā, kas atrodas Tanzānijas, Ugandas un Kenijas teritorijā, bieži notiek kuģu katastrofas. Nelaimes gadījumu iemesls parasti ir kuģus sliktais tehniskais stāvoklis un tas, ka tajos tiek pārvadāts nepieļaujami liels pasažieru skaits.

2011. gadā apgāžoties kuģim starp Dāresalāmu un Zanzibāru, dzīvību zaudēja 192 cilvēki. Pērn vairāk nekā 70 cilvēki gāja bojā, kad Zanzibāras rajonā pie Čubes salas apgāzās prāmis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!