Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns cer drīz vēlreiz tikties ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, pēc trīs dienu vizītes Ziemeļkorejā ceturtdien paziņojis Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins.

"Priekšsēdētājs Kims Čenuns pauda cerību uz otru samitu ar prezidentu Trampu tuvākajā laikā," atgriežoties Seulā, žurnālistiem sacīja Muns.

Tramps un Kims pirmo reizi tikās Singapūrā 12. jūnijā, kad parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā". Taču panāktā vienošanās nesaturēja nekādus konkrētus soļus šī mērķa sasniegšanai.

Vašingtona un Phenjana pēc tam paudušas atšķirīgus viedokļus par to, ko šī vienošanās īsti nozīmē un kā tā tiks realizēta.

Muna vizītes laikā Ziemeļkoreja paziņoja, ka atļaus starptautiskajiem ekspertiem sekot līdzi raķešu dzinēju izmēģinājuma objekta un raķešu palaišanas platformu likvidēšanai Sohae, rietumkrastā.

Eksperti ir skeptiski noskaņoti, bet Trampa administrācija nevilcinājās atzinīgi novērtēt šo soli, un ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo piedāvāja nākamnedēļ tikties ar Ziemeļkorejas ārlietu ministru ANO Ģenerālās asamblejas ietvaros.

Muns sacīja, ka Ziemeļkorejas līderis arī paudis cerību drīzumā atkal uzņemt Pompeo vizītē Phenjanā un vēlas "ātru progresu kodolatbruņošanās" jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!