Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bruņotu kaujinieku grupa pirmdien uzbrukusi Nacionālās Naftas korporācijas (NOC) mītnei Lībijas galvaspilsētā Tripolē, vēsta raidsabiedrība BBC.

Cīņā ar uzbrucējiem pie ēkas Tripoles centrā iesaistījušies drošības spēki, aculiecinieki ziņo par dzirdētu šāvienu un sprādzienu troksni.

Kāds NOC darbinieks, kurš izlēcis pa logu, aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka trīs vai pieci uzbrucēji iekļuvuši ēka un vairāki cilvēki ir nogalināti. Savukārt NOC priekšsēdētājs Mustafa Sanallahs esot evakuēts drošībā.

Uz notikuma vietu ieradušies palīdzības dienesti un no ēkas ārā nākot ievainotie. Pagaidām nav zināms, kurš atbildīgs par uzbrukumu.

Lībijas naftas nozare, kas ir galvenais ekonomikas balsts, piedzīvo darbības traucējumus vardarbības dēļ, kopš 2011. gadā tika gāzts ilggadējais Lībijas diktators Muamars Kadafi.

Šomēnes Lībiju jau satricinājušas konkurējošu bruņotu grupu sadursmes, uzbrukumi notikuši arī Tripolē. Vardarbības dēļ tūkstošiem iedzīvotāju aizbēguši uz tuvējām pilsētām vai patvērušies citās pilsētas daļās.

Pagājušajā nedēļā ANO paziņoja par pamiera panākšanu starp naidīgām kaujinieku grupām Tripolē. Formāli pie varas galvaspilsētā ir ANO atbalstītā valdība, taču lielu daļu pārējās valsts kontrolē kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!