Foto: AFP/Scanpix/LETA

Igaunijas valdība ieteikusi valsts ierēdņiem un citām personām, kam ir saskare ar valsts noslēpumiem, nedoties braucienos uz Krieviju.

"Iesaku cilvēkiem, kuriem ir darīšana ar valsts noslēpumiem, neceļot uz Krieviju," ceturtdien preses kobnferencē pēc valdības sēdes paziņojis Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks, komentējot Igaunijas Aizsardzības spēku virsnieka Denisa Metsavasa un viņa tēva Pjotra Voļina apcietināšanu aizdomās par spiegošanu Krievijas labā.

"Protams, ir diplomāti, kas strādā Krievijā, bet citiem es ieteiktu turp nebraukt," viņš sacījis.

"Man nav ko piebilst," tajā pašā preses konferencē atzinis premjerministrs Jiri Ratass.

Luika ieteikumam pievienojies arī tieslietu ministrs Urmass Reinsalu, atgādinot, ka Krievijas specdienesti savulaik Igaunijas teritorijā nolaupījuši Igaunijas Drošības policijas līdzstrādnieku Estonu Kohveru.

Pēc viņa teiktā, Igaunijas likumdošana arī paredz, ka noteiktu profesiju pārstāvjiem jāinformē valsts par plānotajiem ārzemju braucieniem.

Jau vēstīts, ka Igaunijas ģenerālprokuratūra, Drošības policija un Aizsardzības spēki trešdien paziņoja, ka Igaunijas Harju apriņķa tiesa otrdien noteikusi drošības līdzekli apcietinājumu diviem aizdomās turamajiem par spiegošanu Krievijas labā.

Aizdomās turamie ir 1980.gadā dzimušais majors Deniss Metsavass, kurš līdz šim dienējis Igaunijas Aizsardzības spēkos, un viņa 1953.gadā dzimušais tēvs Pjotrs Voļins. Viņi vairāk nekā piecus gadus nodevuši Krievijas militārajam izlūkdienestam informāciju, kas bijusi pieejama Metsavasam kā Aizsardzības spēku virsniekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!