Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vairāk nekā 100 afrikāņu migrantu trešdien spēja tikt pāri Spānijas un Marokas pilsētas Seutas robežas žogam, tādējādi iekļūstot Spānijas teritorijā. Uzbrukuma laikā cietuši arī septiņi Spānijas policisti, vēsta "Reuters".

Migranti policistiem uzbrukuši, metot kodīgas ķīmiskas vielas. Septiņi likumsargi ir cietuši no apdegumiem, taču cietuši arī vairāki migranti. Kopumā teritorijā iekļuva 115 migranti, apliecināja Spānijas valdības pārstāvji.

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess sociālajā tīklā "Twitter" paziņoja: "Paužu vislielāko atbalstu tiem drošības spēku pārstāvjiem, kas saskaras ar migrācijas izaicinājumiem priekšzīmīgā veidā, īpaši tiem pārstāvjiem, kas šodien tika ievainoti".

Nesenajā vizītē Spānijā Vācijas kanclere Angela Merkele un Pedro Sančess nolēma pastiprināt dialogu ar Maroku, lai varētu novērst migrantu plūsmu Spānijā. Tā tagad ir viena no galvenajām vietām cilvēkiem, kas meklē labāku dzīvi Eiropā.

Šis ir jau otrais uzbrukums Seutas un Spānijas robežai pēdējā mēneša laikā. 26. jūlijā robežu šķērsoja vairāk nekā 600 afrikāņu migrantu, tad tika ievainoti 15 policisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!