Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijas valdība ir apliecinājusi, ka Grieķija ir piekritusi uzņemt atpakaļ tos bēgļus, kas lūdza tur patvērumu, bet pēc tam parādījās pie Vācijas un Austrijas robežas, ziņo "Reuters".

Šāds risinājums varētu mazināt saspīlējumu, kas pēdējo mēnešu laikā valda abu valstu starpā, risinot migrācijas jautājumus.

Darījums ar Grieķiju ir turpinājums pagājušajā nedēļas nogalē noslēgtajai Vācijas un Spānijas vienošanai, Vācija vēl cer panākt līdzīgu darījumu ar Itāliju. "Mēs turpinām uzsāktās sarunas ar ministrijām un prognozējam, ka vienošanās tiks noslēgta arī ar Itāliju," teica iekšlietu ministrijas pārstāve Eleonora Petermane.

Panāktā vienošanās ļautu Vācijai sūtīt imigrantus uz Grieķiju tuvāko 48 stundu laikā. Vairāki Grieķijas politiķi ir neapmierināti ar to, ka viņu valsts uzņem migrantus, kas meklējuši patvērumu citā valstī. Līdzīgas bažas ir parādījušās arī Vācijas iedzīvotāju starpā.

Merkele gan aizstāv 2015. gadā pieņemto lēmumu aizstāvēt simtiem tūkstošu migrantu kā humānu nepieciešamību, taču līdz šim tas ir tikai novērsis atkārtotu bēgļu masveida iekļūšanu. "Ir labi, ka mums ir rezultāts," Merkele raksturoja panākto vienošanos ar Grieķiju preses konferencē.

Kopš 2014. gada vidus Grieķijā ir ieradušies vairāk nekā pusotrs miljons migrantu, kas raisa saspīlējumus starp valdošajām un labējām Vācijas partijām.

Merkelei tikai pirms mēneša izdevās par mata tiesu paglābt savu valdību no iespējamā sabrukuma, piekrītot iekšlietu ministra Horsta Zēhofera prasībai nelegālos imigrantus, kas ierodas uz Vācijas robežas, ievietot savākšanas centros, kur tiem jāuzturas, kamēr tiks izvērtēti viņu patvēruma pieprasījumi.

Atraidītos patvēruma pieprasītājus paredzēts tieši no šiem centriem nosūtīt atpakaļ uz tām ES dalībvalstīm, kurās tie ieradušies vispirms, vēsta aģentūras LETA ziņu arhīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!