Foto: AFP/Scanpix/LETA

Irānas ārlietu ministrs Muhamads Džarafs Zarifs izteicās, ka ASV neizdosies apturēt Irānas naftas eksportu, raksta aģentūra "Reuters".

Pēdējo nedēļu laikā ASV amatpersonas ir teikušas, ka tās vēlas piespiest citas valstis neiegādāties naftu no Irānas, lai liktu Islāma Republikai pārtraukt darbu pie savām kodolieroču un raķešu programmām, kā arī, lai atturētu Teherānu no iesaistīšanās militāros konfliktos Tuvo Austrumu reģionā.

"Ja amerikāņi vēlas saglabāt šo vienkāršoto un neiespējamo ideju, viņiem būtu jāapzinās arī tās cena. Viņi nevar uzskatīt, ka Irāna neeksportēs naftu, bet citas valstis to darīs," norādīja Zarifs.

Jūlijā Irānas prezidents Hasans Ruhani norādīja, ka Irāna varētu liegt piekļuvi Hormuza šaurumam, ja ASV mēģinātu bloķēt Islāma Republikas naftas eksportus. Savukārt ASV prezidents Donalds Tramps izteicās, ka Irānai nevajadzētu izteikt draudus Savienotajām Valstīm, jo tam varētu būt smagas sekas. Vienlaikus, Tramps ir paudis gatavību tikties ar Irānas vadību, lai apspriestu aktuālos jautājumus abu valstu attiecībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!