Foto: AFP/Scanpix/LETA

Irānas prezidents Hasans Ruhani nosodīja ASV lēmumu atjaunot ekonomiskās sankcijas pret Islāma Republiku, nosaucot to par "psiholoģisku karu", raksta BBC.

Jau ziņots, ka maijā ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja par ASV izstāšanos no Irānas kodolvienošanās un norādīja, ka pret Irānu tiks atjaunotas ekonomiskās sankcijas. 2015. gadā parakstītā kodolvienošanās paredzēja, ka apmaiņā pret ekonomisko sankciju atcelšanu, Irāna būtiski ierobežos savu kodolprogrammu. Donalds Tramps šo vienošanos vairākkārt ir kritizējis, nosaucot to par sliktāko vienošanos, kādu viņš jebkad ir redzējis.

Hasans Ruhani sankciju atjaunošanu nosauca par "psiholoģisko karu", kura mērķis ir "radīt šķelšanos irāniešu vidū". "Viņi [amerikāņi] vēlas uzsākt psiholoģisko karu pret Irānas tautu. Sarunu vešanai ar sankciju palīdzību nav nekādas jēgas. Mēs atbalstām sarunas un diplomātiju... bet sarunām jābūt godīgām," norādīja Ruhani.

Eiropas Savienība paziņoja, ka tā aizstāvēs savus uzņēmumus un centīsies tos pasargāt no negatīvās ietekmes, ko tiem varētu radīt ASV sankciju atjaunošana.

Atjaunotās sankcijas stājās spēkā vakar - tās ir vērstas pret dažādiem sektoriem, tostarp, Irānas zelta un citu dārgmetālu tirdzniecību, automobiļu rūpniecību un citām nozarēm. Paredzēts, ka vēlāk sankcijas tiks ieviestas arī pret Irānas naftas sektoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!