Foto: AP/Scanpix/LETA

Izmeklējot lietu par slepenas ar virsskaņas raķešu programmu saistītas informācijas noplūdi no valsts kosmosa aģentūras "Roskosmos", Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) arestējis zinātnieku Viktoru Kudrjavcevu, ziņo "Currenttime".

74 gadus vecā Centrālās mašīnbūves zinātnisko pētījumu institūta darbinieka Kudrjavceva aizturēšanu apstiprina "Roskomos" amatpersonas. Viņš tiek turēts aizdomās par noslēpumu nodošanu kādai NATO valstij.

Jau piektdien ziņots, ka "Roskosmos" Centrālajā mašīnbūves zinātnisko pētījumu institūtā, kā arī Apvienotās raķešu-kosmosa korporācijas pētnieciski analītiskā centra direktora birojā FDD veica kratīšanu.

Tas noticis, izmeklējot lietu par slepenas informācijas noplūdi, kas skar virsskaņas raķešu programmu. Krievijas portāls "Kommersant" ziņoja, ka aizdomās tiek turēti aptuveni 10 darbinieki.

Par slepenas informācijas nopludināšanu Krievijā draud līdz pat 20 gadu cietumsods par valsts nodevību.

Dienu pirms kratīšanas "Roskosmos" iestādēs Krievijas Aizsardzības ministrija izplatīja video, kuros esot redzamas arī jaunās paaudzes virsskaņas raķetes, kas piemērotas kodolgalviņas nešanai.

Par šādām sistēmām Krievijas līderis Vladimirs Putins paziņoja pirms savas pārvēlēšanasmartā notikušajās prezidenta vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!