Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji piektdien samitā Briselē apņēmās stingrāk vērsties pret ķīmiskajiem ieročiem, dezinformāciju un spiegošanu.

Samita dalībnieki apstiprināja paziņojumu, kurā mudināts pēc iespējas drīzāk izstrādāt jaunu sankciju režīmu pret tiem, kas iesaistīti ķīmisko ieroču lietošanā un izplatīšanā.

"Cik drīz vien iespējams, jāpieņem jauns ES ierobežojošo pasākumu režīms, lai vērstos pret ķīmisko ieroču lietošanu un izplatīšanu," sacīts paziņojumā.

ES līderi arī uzdevuši ES augstajai pārstāvei ārlietu un drošības jautājumos Federikai Mogerīni līdz decembrim izstrādāt "konkrētus priekšlikumus koordinētai ES atbildei dezinformācijas izaicinājumam". Šiem priekšlikumiem jāietver stratēģiskās komunikācijas grupu cīņai pret dezinformāciju izveidošana un finansēšana.

Paziņojumā ES valstis arī aicinātas ciešāk sadarboties savstarpēji un konsultēties ar NATO, lai cīnītos pret naidīgām izlūkošanas aktivitātēm.

Jau ziņots, ka ceturtdien un piektdien Briselē notiek ES samits, kurā Latviju pārstāv Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!