Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Trešdien Simferopolē noticis plaša mēroga elektrības pārrāvums, kā arī nedarbojas mobilie sakari, ziņo aģentūra "Interfax".

Saskaņā ar vietējo iedzīvotāju liecībām elektrības nav vairākos Krimas galvaspilsētas rajonos, tostarp centrā un guļamrajonos, kur nedarbojošos luksoforu dēļ izveidojušies satiksmes sastrēgumi.

Pilsētas iedzīvotāji sūdzas arī par mobilo sakaru traucējumiem. Nedarbojas bankomāti, karšu termināli un tirdzniecības centri. Par elektrības zudumu medijam "Novaya Gazeta" ziņo arīdzan Eipatorijas, Sevastopoles, Jaltas un citu pilsētu iedzīvotāji. Savukārt "Doždj" ziņo, ka bez elektrības palikusi visa pussala.

Oficiāli avārijas iemesli pagaidām nav zināmi, taču aģentūra TASS pieļauj, ka iemesls tai varētu būt negadījums apakšstacijā "Tamaņ", kas atrodas Krasnodaras novadā.

Iepriekšējo reizi tik plaša mēroga elektrības pārrāvums visā Krimā, kas ir energodeficīts reģions, notika 2017. gada jūlijā, kad elektroenerģiju sāka atjaunot pēc stundas. Iemesls toreiz bija avārija apakšstacijā "Tamaņ", kas notika spēcīgā karstuma dēļ.

Līdz 2015. gada novembrim pussalu ar elektroenerģijas apgādāja Ukraina. Pēc tam elektroenerģijas padevi sāka nodrošināt Krasnodaras novada energosistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!